Edit Content
Click on the Edit Content button to edit/add the content.
Edit Content

HALAMAN UTAMA

INFO KORPORAT

INFO KOMPLEKS

PENERBITAN

MEDIA

TABUNG

KELAS PENGAJIAN ISLAM ONLINE

Akademi Al Bayan dalam usaha untuk membantu anak-anak mualaf telah menganjurkan dan menyediakan platform pembelajaran pendidikan Islam untuk anak-anak mualaf. Apa yang menariknya kelas ini mempunyai pengajar yang mampu mengajar subjek pendidikan Islam dalam bahasa Melayu , Tamil dan Mandarin. Sama-sama daftar anak anda kerana ia adalah PERCUMA.

Aktiviti Sepanjang Kelas Online

Perjumpaan kali pertama DRHD bersama guru-guru yang mengajar untuk kelas online pengajian pendidikan Islam.

pendidikan Islam - Bahasa Melayu

Antara tenaga pengajar yang menjadi tunjang pengajaran Kelas Pengajian Online dalam Bahasa Melayu ialah Ustazah Khadijah, Ustaz Fauzi dan beberapa pengajar yang lain. Tujuan kelas online dalam bahasa ini diadakan supaya pelajar-pelajar memahami pengajaran yang diadakan dengan bahasa yang selesa kepada mereka. Anak-anak mualaf yang menyertai kelas online ini terdiri daripada anak-anak yang berbangsa Cina, Iban, Kadazan Dusun dan sebagainya.

pendidikan Islam - mandarin

Antara tenaga pengajar yang menjadi tunjang pengajaran Kelas Pengajian Online dalam Bahasa Mandarin ialah Ustazah Aminah, Ustazah Eelin dan beberapa pengajar yang lain. Tujuan kelas online dalam bahasa ini diadakan supaya pelajar-pelajar memahami pengajaran yang diadakan dengan bahasa yang selesa kepada mereka terutamanya kepada anak-anak yang menjadikan Bahasa Mandarin sebagai bahasa pengantaraan mereka di rumah.

pendidikan Islam - tamil

Antara tenaga pengajar yang menjadi tunjang pengajaran Kelas Pengajian Online dalam Bahasa Tamil ialah Ustazah Ashirah, Ustazah Eelin dan beberapa pengajar yang lain. Tujuan kelas online dalam bahasa ini diadakan supaya pelajar-pelajar memahami pengajaran yang diadakan dengan bahasa yang selesa kepada mereka terutamanya kepada anak-anak yang menjadikan Bahasa Tamil sebagai bahasa pengantaraan mereka di rumah.